Új Magyarország fejlesztési terv

Ha valaki már járt nálunk, vagy megtekintette honlapunk képeit, tudja, hogy az Iglauer Park rendkívüli természeti környezetben foglal helyet. Az Iglauer Park üzemeltetője, a „Városlődi Villa” Nonprofit Kft. minősített erdei szolgáltatóként évente kb. 30 csoportot fogad, átlagosan 700 fő környezeti nevelését látja el.

Hosszú távú céljaink:

Rövid távú céljaink:

A célok elérését szolgálja a Környezet és Energia Operatív Program (röviden KEOP) erdei iskolai és óvodai hálózat fejlesztése című kiírás keretében benyújtott pályázatunk, mely a „Funkcióbővítő fejlesztés a városlődi Iglauer Park Erdei iskolában” címet viseli. A pályázatunk 2010. februárjában támogatásban részesült. Pályázati azonosítónk: KEOP-3.3.0/09-2009-0008.

Pályázati projektünk a következő elemekből épül fel:

I. Többfunkciós erdei iskolai épület kialakítása:

A park területén, a jelenleg meglévő, régi, rossz állapotban lévő fogadóépülettel, recepcióval szemben található szabad területen egy közösségi funkciót betöltő új épület építése, három szinten. Az új épület lehetővé teszi a vendégek fogadását, az akadálymentesítés feltételeinek megteremtését, közösségi programok lebonyolítását és az erdei iskolai eszközök tárolását. Az épület nagy része közvetlenül erdei iskolai oktatási célokat szolgál.

II. Erdei iskolai foglalkozások során használható eszközök és felszerelések beszerzése

III. ESZA típusú tevékenységek

A projekt eredményeként reményeink szerint:

A megvalósítást 2010.március 1. és 2011. október 30. között tervezzük.

A projekt összköltsége nettó 88.888.889 Ft, a támogatás mértéke 90 %.